Arrangementen Wenen

 

Sinds 31 december 1939 wordt het zgn. Nieuwjaarsconcert uitgevoerd. Het was traditie om dit op 31 december te doen en de naam was ‘Sylvesterkonzert’. Sinds 1941 wordt het op Nieuwjaarsdag gegeven. Echter voor veel Weners is het jaar pas compleet nadat men het Sylvesterkonzert heeft bijgewoond. Wij hebben voor u een arrangement samengesteld waarbij u in de gelegenheid wordt gesteld om dit ‘Sylvesterkonzert’ op 31 december bij te wonen; dit identieke concert wordt dus op 1 januari naar meer dan 90 landen via TV uitgezonden en bekeken door meer dan 50 miljoen personen. Dit jaar wordt het concert geleid door Franz Welser-Möst.

U kunt kiezen uit twee hotels: hotel Astoria**** gelegen in de Kärtnerstrasze 32, loopafstand naar de Musikverein (Sylvesterkonzert) 12 à 15 minuten en naar de Staatsoper 6 à 8 minuten.

Hotel Bristol***** gelegen Kärnter Ring 1, loopafstand naar de Musikverein 6 minuten en naar de Staatsoper alleen de straat oversteken.

1e dag: vrijdag 30 december 2022

Aankomst in het hotel van uw keuze. Onderbrenging in een tweepersoonskamer bad/wc. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen. In de Staatsoper wordt de opera ‘La fille du Régiment’ het meesterwerk van Gaetano Donizetti uitgevoerd. Entreebewijzen op aanvraag.

2e dag: zaterdag 31 december 2022

Na het ontbijt kunt u de dag op eigen gelegenheid doorbrengen. Advies: t museum Secession met het Beethovenfries van Gustav Klimt waar ook de originele Kus van Klimt te bewonderen is. Om 19.30 uur begint in de Musikverein het ‘Sylvesterkonzert’ dat om circa 21.30-22.00 uur is beëindigd.

3e dag: zondag 1 januari 2023

Na het ontbijt kunt u om 11.00 uur via TV het concert zien dat u de avond daarvoor zelf heeft bijgewoond. Zowel in de Staatsoper als de Volksopera wordt ’s-avonds de komische opera ‘Die Fledermaus’ van Johann Strauss jr. uitgevoerd. Voor de originaliteit adviseren wij de uitvoering in de Volksopera. Entreebewijzen op aanvraag.

4e dag: maandag 2 januari 2023

Na het ontbijt verlaat u het hotel. Einde van de reis.

De reis naar Wenen kan zowel met eigen vervoer, trein of met het vliegtuig gemaakt worden; voor alle vormen van vervoer kunt u ons uw wensen voorleggen.

Kosten van dit arrangement bedragen: Hotel Astoria**** € 1.890,00 per persoon op basis van onderbrenging in een comfort tweepersoonskamer bad/wc.

Hotel Bristol***** € 2.875,00 per persoon op basis van onderbrenging in een luxe tweepersoonskamer.

In deze bedragen is begrepen:

  • 3 overnachtingen in een tweepersoonskamer bad/wc inclusief ontbijt
  • entreebewijs 1e categorie Sylvesterconcert in de Gouden Zaal van de Musikverein op 31 december 2022.
  • fles sekt bij aankomst op de kamer
  • informatie Wenen met stadsplattegrond eveneens op de kamer

In deze bedragen is niet begrepen:

  • reis naar Wenen
  • entreebewijzen voor de genoemde suggesties op 30 december en 1 januari
  • uitgaven van persoonlijke aard zoals maaltijden, telefoon etc.

Hotel Astoria****


Kosten van dit arrangement

€ 1.890,00 per persoon

 

Hotel Bristol*****


Kosten van dit arrangement

€ 2.875,00 per persoon